2015-04-17_8:50-11:30

Prijavite se s svojo vpisno številko (geslo si izmislite) in s komentarjem (Leave a reply) odgovorite na dnu te strani! Poleg odgovora na vprašanje sporočite tudi pripombe ali predloge.

Tehnični dogovori

 • DN:  (odpočijte si)
 • LAB:   (Dobili ste na skupen mail): za 23. april si natisnite VAJA_Feromagnetiki;  Skupina nad 12 študentov ne more naenkrat v laboratorij. Če bo katera od skupin kdaj manjša, se vaje lahko udeleži kdo iz druge skupine. Kakršnekoli nejasnosti bomo reševali po e-pošti na skupen naslov ali na predavanjih.
 • PU: pogovorne ure (obvezno vsaj enkrat do konca maja) s svojo vpisno številko se prijavite na obvezne pogovorne ure (kliknite harmoniko, da se prikažejo vse možnosti) – in potem pridite nanje.
 • KOL: 2. kolokvij bomo predvidoma pisali v drugi polovici maja. Udeležite se ga lahko vsi, ki boste na 1. kolokviju dosegli vsaj 40%. Brez zapisanega poteka reševanja ne dobite v kolokviju za pravilen rezultat nobene točke. Primeri nalog z dosedanjih 1. in 2. kolokvijev. Tudi naprej se pripravljajte s tutorjem.
 • VPR/ODG: To je osvežen niz odgovorjenih vprašanj, ki so jih doslej zastavili vaši kolegi. Notri so tudi odgovori na doslej že petkrat zastavljena vprašanja v anketah. Preglejte jih in pošljite še vaša vprašanja. Pišite, če rabite pojasnila.

Snov

 • gostili smo podiplomskega študenta FPP, inž. lad. str. Miha Oberstarja, ki dela na M/V Disney Fantasy. Predstavil nam je svoje petletne delovne izkušnje na ladjah.
 • (napoved predavanja za naslednjič)
 • IZD:  kmalu na vrsti: Delovanje alternatorja, Izkoristek enofaznega motorja, Razlike med krtačnimi in brez-krtačnimi motorji, I(t) diagram zaščitnega odklopnika.

Anketa (nismo izvedli)

 • pisali smo 1. kolokvij, rezultati v torek, 21. aprila

Vprašanje za domov

 • Če ste razumeli današnjega gosta in ste pregledali odgovore vaših kolegov, drugače kot vaši predhodniki, razložite (in spodaj vpišite kot komentar (Leave a reply), prijavite se s svojo vpisno številko): 1. Kaj pomeni izraz reverzna osmoza? 2. Kakšne vrste merilnikov temperature ste že srečali na laboratorijskih vajah? 3. Ali se vam zdi kakšen podatek tako pomemben, da ga poveste še drugim?
Advertisements

1 komentar

 1. 09140081

  1.Reverzna osmoza je postopek demineralizacije-odstranjevanje raztopljenih snovi iz vode. Reverzna osmoza deluje tako, da vodo pri povišanem tlaku potiskamo skozi polpreputno membrano, ki zadrzuje sol. S tem postopkom odstranimo 96-99% raztopljenih soli.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: